Een van de dingen waar ik de afgelopen jaren heel erg veel baat bij heb gehad is het werken aan de hand. Nooit had ik gedacht dat ik dit leuk en uitdagend genoeg zou vinden.

In de africhting van mijn jonge paarden is dit de allereerste kennismaking van mijn paarden met mij en hun toekomstige rol als dressuurpaard geweest. Ik durf met recht te zeggen dat het zadelmak maken van mijn paarden zo makkelijk is gegaan door hun ervaringen met grondwerk en hun positie ten opzichte van mij.
De dingen die wij met onze paarden doen, zijn ongeloofelijk spannend en onnatuurlijk voor hun. Ik wil ze leren om te dealen met deze spanning en die te laten afvloeien op een rustige manier zonder uit hun plaat te gaan.
Ook kan ik  mijn paarden leren mij te volgen en respect te hebben voor mij zonder ze te dwingen. Dit heeft het zadelmak maak proces veel makkelijker gemaakt, want ze hebben geleerd dat iets op hun rug niet betekend dat ze moeten gaan bokken of rennen, maar juist data ze de spanning die ze dan opbouwen laten afvloeien. Zodat het voor hun en voor mij veiliger en beter is.
  
  

 

© 2011 - 2024 Grandeur Ruitersport & Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel